Skip to main content

Margé Huisman

 

Moeder van 3 kinderen, getrouwd, 43 jaar en lichaamsgericht beeldend therapeut. Ik voel mij gelukkig en dankbaar dat mijn leven en werk verstrengeld zijn: ik doe waar ik het liefste mee bezig ben. Dansen, beeldend werken en het ondersteunen van mensen die bewust in het leven staan en willen genieten van kindje(s), gezin en werk. Opgegroeid aan de Groningse kust verblijf ik graag in de natuur en aan het water. Tekenen, lezen, mediteren, yoga en dans beoefen ik graag.

13 jaar geleden werd ik voor het eerst zelf moeder. De zwangerschap was prachtig maar de bevalling eindigde met een bevallingstrauma en een postnatale depressie. Jaren later heb ik een miskraam een plek moeten geven. Dans en kunstzinnig werken helpen mij om deze en andere uitdagingen als rouw, depressie, angst en een auto-immuunziekte een plek te geven. Soms moet je het doen met de mogelijkheden die het leven je biedt. Deze mogelijkheden worden zichtbaar in de manier van bewegen en de beelden die je maakt. Het geeft inzicht en handvatten om verder te gaan. Verdriet, trauma, angst voelen heel alleen. Contact maken met een ander, het delen van je ervaringen helpt.

Mijn ervaringen en kennis heb ik verwerkt in het ontwikkelen van Geboortedans. Met deze lichaamsgerichte methodiek, het boek en begeleiding, coaching of therapie, komen vrouwen in contact met hun kindje en met het eigen lichaam. Door los te laten en te vertrouwen krijg je weer controle over de situatie.

Wil je meer weten over mij? klik hier voor mijn cv of kijk op De Witte Berk - beeldende therapie Assen.

Visie en werkwijze

Een zwangerschap is het ontstaan van kind en moeder

Ieder mens heeft de mogelijkheid, jong én oud, om zich te blijven ontwikkelen. Je bent nooit een 'eindproduct', het 'product van je opvoeding' en doet dingen nou eenmaal omdat je zo bent. Door inzicht in jezelf, je geschiedenis, gedrag, emoties, herinneringen en gedachten te krijgen kun je grip krijgen op waar je nu bent en een toekomst creëren die je graag voor je ziet. Je hebt altijd een keuze. Door te werken met de zintuigen, contact te maken met je lichaam, krijg je kennis over wie je bent en hoe het komt dat je je zo voelt, denkt en gedraagt. Je lichaam voelen is verbondenheid ervaren met jezelf, anderen en je omgeving. Hierdoor kun je open staan voor verandering en het maken van keuzes in je leven zodat je niet vast hoeft te zitten in verdriet, angst of boosheid. Dit geeft kracht, rust en vertrouwen.

Geboortedans is een lichaamsgerichte methode die als begeleiding, coaching en therapie is in te zetten, afhankelijk van de behoefte van de vrouw omdat de methode op de mens wordt afgestemd - niet andersom. Een methode brengt overzicht in de behandeling of sessie en heeft meetbare effecten. Ik zet het altijd intuïtief en flexibel in om bij jou aan te sluiten. Daarom word je individueel begeleid en kan ik zonodig schakelen tussen begeleiding, coaching en therapie. Tijdens de bijeenkomsten ga ik uit van een gelijkwaardige relatie: jij bent eigenaar van je proces en ik sta naast jou. Als danslerares bied ik bewegingen aan die versterkend, flexibel maken en goed voor jou zijn. Als coach stel ik vragen, bied activiteiten aan en geef informatie die jouw leerproces ondersteunen. Je stelt doelen die we regelmatig evalueren. Als therapeut bied ik je hulp in het omgaan met jouw uitdagingen. Ook nu stel je doelen die we evalueren en je krijgt verslagen om zodat je proces en mijn interventies onderbouwd en inzichtelijk voor je zijn. Kijk voor meer informatie over mijn werkwijze als therapeut hier.

Contact

Margé Huisman
Lichaamsgericht beeldend therapeut

Tel. 06 1680 4545
marge@geboortedans.nl

Praktijk: Lauwers 9 9405 BL Assen
Werkgebied voor begeleiding aan huis: 15 km rond Assen / Gieten

KVK 81763816 (Nijhuisman)