Skip to main content

Margé Nijhuis

Mijn naam is Margé (1979) Nijhuis. Ik ben getrouw met de liefde van mijn leven, en samen hebben we 3 prachtige zoons gekregen. Mijn werk is mijn passie: met Geboortedans coaching bewuste zwangeren begeleiden, en als Vaktherapeut beeldende therapie geven aan vrouwen die rondom de zwangerschap tegen problemen aanlopen (Beeldende Therapie praktijk De Witte Berk).

Van kleins af aan teken ik graag. In de pubertijd ontdek ik hoe tekenen mij helpt om de uitdagingen in een leven een plek te geven. De opleiding tot Beeldend Therapeut voelde vanzelfsprekend. In 2005 ben ik cum laude afgestudeerd.

Ook dans is al mijn hele leven: van (kleuter)ballet via stijldansen kom ik bij de Oriëntaalse Dans tijdens mijn studietijd. Ook hierin vond ik een manier van het uiten van mijzelf. De opleiding Danstherapie, Queriodo methode, verdiept deze beleving en geeft het een theoretische basis.

Na mijn bevallingen ben ik Dancing for Birth docent geworden en heb ik Rebozo-technieken geleerd. De combinatie van dans, bewustzijn, informatie en technieken geven mij handvatten om een volgende bevalling sterker in te gaan. Ook heeft het mij geholpen om mijn eigen vorm van zwangerschapsdans, het Geboorteboek en coaching te ontwikkelen.

Coaching, visie en werkwijze

Coaching
Coaching is het begeleiden van mensen in hun eigen proces en is te definiëren als 'de mogelijkheid te veranderen door inzicht in gedrag te krijgen'. Een gecoachte is een gezond mens (dat wil zeggen: je wordt in het dagelijkse leven niet belemmert door mentale uitdagingen) die zoekt naar inzicht in wie zij is.  Als coach ondersteun ik jou in je leerproces door vragen te stellen, informatie en adviezen te geven waar jij dat kunt gebruiken. Coaching biedt inzicht in wie je bent en waarom je op jouw unieke wijze reageert.

Met Geboortedans coaching werk je aan het bewust worden van je lichaam en zintuigen, en het contact maken met je kindje. Deze vorm van coaching helpt je om in het moment te zijn en heet Mindfulness coaching. Het helpt je om je bewust te worden van je gedrag, gevoelens en wensen, mogelijkheden en uitdagingen.Tevens verdiept het je ervaring zwanger te zijn. Vervolgens kun je hiervan leren: wat ontspant je, wat doen bepaalde gedachten met je? Hoe voelt het om contact te maken met je kindje? Bewustzijn geeft je de controle over het veranderen van je gedrag en reacties. Door je te laten coachen tijdens je zwangerschap gun je jezelf de aandacht die je in deze bijzondere en unieke tijd zéker verdient!

Met het interpreteren van je ervaringen door het maken van het Geboorteboek boren we een diepere laag aan in jouw bewustzijn waardoor je meer informatie over bijvoorbeeld jouw persoonlijke levenslessen kunt leren. Deze vorm van coaching heet psychosynthese coaching en gaat hierdoor nog nadrukkelijker met je doelen aan de slag en verdiept het leerproces inzicht te krijgen in jezelf, je zwangerschap en maak je nog dieper contact met je kindje.

Visie en werkwijze

Mijn basisfilosofie is dat ieder mens uniek is en ontwikkelingsmogelijkheden heeft. Als coach, en tevens therapeut, ben ik mij bewust van het verschil tussen het geven van therapie en het coachen. Jij als gecoachte stelt doelen waaraan je wilt werken, als coach begeleid ik het leerproces. Al tijdens de eerste bijeenkomst wordt veel duidelijk hierover. Tijdens het coachingstraject blijf jij bepalen wat de richting is waarin jij je wilt ontwikkelen en zoomen we daarop in. Wil je bijvoorbeeld graag meer in contact komen met jezelf? Misschien is een geleide visualisatie fijn en leerzaam. Het kan ook zijn dat je rust vindt in het opbouwen van een goede conditie, wetende dat dit het zenuwstelsel van je kindje ook al tijdens de zwangerschap een flinke boost geeft: dan kunnen we de yoga en het dansen uitbouwen en daarin mindfulness benadrukken.

Geboortedans coaching is op individuele basis. Het is daarom erg belangrijk dat we een 'klik' hebben. Om daar achter te komen is er altijd een eerste, vrijblijvende proefles.

Omdat we in een één-op-één situatie werken kan ik goed afstemmen op waar jij behoefte aan hebt. Tijdens de lessen ga ik uit van een gelijkwaardige relatie: jij hebt jouw kennis, ervaringen, gevoelens en behoeften en ik de mijne. Mijn coachingstijl is intuïtief, flexibel en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten die ik voor jou zal inzetten om te helpen jouw zwangerschap tot een bewuste ervaring te maken.

  • Ben je bijvoorbeeld gespannen voor de bevalling? Het fysieke dansen helpt je bewust worden waar de spanning zit in je lichaam en het te verlichten, coaching geeft je handvatten hier mee om te gaan en het te veranderen.
  • Wil je graag contact maken met je kindje omdat het in de drukte van alledag niet lukt en ben je benieuwd naar wie je kindje is? Het fysieke dansen richt je aandacht op je lichaam en kindje; coaching helpt je deze ervaring te verdiepen en je er nog bewuster te maken.

"Coaching helpt je je de informatie te vinden die je nodig hebt om straks met een open hart en een stil hoofd je kindje te ontvangen"

 

De Witte Berk

De Witte Berk is de naam van mijn beeldende therapiepraktijk. Vrouwen die problemen ervaren rondom de zwangerschap bied ik hulp door beeldende therapie te geven. Deze vorm van therapie, waarin het doen op de eerste plek staat, is een directe manier van het aanraken van de problemen die worden ervaren. Kortdurende therapie is vaak mogelijk. Indicatie van een huisarts is niet nodig. Therapie wordt gegeven in Gieten, Assen en Groningen. Kijk voor meer informatie op www.dewitteberk.nl.

Ervaar je voor, tijdens of na je zwangerschap mentale problemen waardoor je dagelijkse leven op negatieve wijze worden beïnvloed? Schaam je er niet voor, wacht niet langer en neem gerust vrijblijvend contact op. Samen kunnen we een weg eruit vinden. Welkom!

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op:

Margé Nijhuis

Vaktherapeut en Zwangerschapscoach

KVK 50410156

Tel. / Whatsapp: 06 1680 4545

marge@geboortedans.nl