Skip to main content

Veelgestelde vragen

 

 • Wanneer kan ik beginnen met Geboortedans?

Je kunt beginnen met Geboortedans wanneer in je zwangerschap je maar wilt. Hoe eerder je in de zwangerschap begint, des te beter je de bewegingen je eigen kunt maken. Maar ook een workshop, bijvoorbeeld ter voorbereiding op de bevalling wordt als behulpzaam en informatief ervaren.

 • Moet ik danservaring hebben om mee te kunnen doen? Of gevoel voor ritme?

Nee. Enkel het met plezier beleven van bewegen op muziek is voldoende!

 • Waarom is dansen goed voor mij tijdens de zwangerschap en bevalling?

Beweging geeft je het voordeel gebruik te kunnen maken van de zwaartekracht en de juiste houding om de bevalling te bespoedigen omdat het helpt de baby de weg te vinden door het geboortekanaal, te draaien en in te dalen op de juiste momenten tijdens de bevalling.

  • Ik heb lichamelijke klachten tijdens mijn zwangerschap. Kan ik meedoen?

  Vaak wel, maar dat ligt natuurlijk aan je klachten. Raadpleeg eerst je arts of specialist. Ook kan ik je in contact brengen met een ervaren bekkenfysiotherapeut. Ervaar je tijdens de les lichamelijke pijn, geef dit dan aan. Het doel van Geboortedans is juist om je lichaam goed aan te voelen en hierop te reageren! Het dansen zal het niet negatief beinvloeden: ik kan je alternatieve bewegingen leren of pas de choreografie aan.

   • Kan ik ook mijn eigen muziek aanleveren?

   Leuk! Als je het op voorhand inlevert zal ik mijn best doen er een leuke choreografie voor jou voor te ontwerpen.

   • Waarom heet het Geboortedans coaching?

   Omdat Geboortedans meer is dan alleen dansen. Ik stem elke les speciaal op jouw fysieke en mentale wensen en mogelijkheden af. De opzet is hetzelfde: yoga, meditatie, dans, verdieping. Met wat jij aandraagt, daar gaan we mee aan de slag. En daarom heet het coaching! Wil je meer weten? Lees hier mijn tekst over coaching.

   • Heb ik coaching nodig?

   Als je graag meer inzicht in jezelf wilt en contact wilt maken met je kindje dan is Geboortedans coaching van meerwaarde en een verdieping van je zwangerschap.

   • Moet de cursus van 6 lessen afmaken?

   Niet persé. Een cursus van 6 lessen biedt je wel de fysieke voordelen van de danslessen en geeft je de tijd om het Geboorteboek af te maken. We bekijken wat het beste bij jouw mogelijkheden aansluit.