Skip to main content

Over Geboortedans

Geboortedans is speciaal ontwikkeld om moeders een bewuste zwangerschap te bieden, en een goede fysieke en mentale voorbereiding op de bevalling en het ouderschap. Vanuit mijn eigen behoefte, de ervaringen tijdens mijn eigen zwangerschappen en het werken als therapeut en zwangerschapscoach, heb ik Geboortedans in de afgelopen jaren vormgegeven tot een compleet aanbod. Of je nu één workshop wilt of kunt volgen, of dat je het fijn vindt om langere tijd samen bewust met je zwangerschap bezig te zijn: vanuit mijn brede kennis en ervaring pas ik het aanbod aan op jouw situatie zodat jij de kennis en ervaring kunt meenemen waar jij wat mee kunt.

Er is de mogelijkheid tot:

Coaching

Geboorteboek

Dansles

Workshops

Er zijn bijvoorbeeld moeders die graag afstemmen op het kindje in de buik, en moeders die ontspanning zoeken zodat minder tegen de bevalling op hoeft worden gekeken, moeders die fysiek in vorm willen blijven en moeders met een partner die graag zo betrokken mogelijk bij de zwangeschap en bevalling willen zijn. Of een combinatie van al deze kenmerken. Geen vrouw is hetzelfde, geen kindje in de buik is hetzelfde en geen papa in spé. Voel je vrij om bij Geboortedans dat te vragen wat je zoekt. Dan gaan we samen dat proberen te vinden

Coaching

Geboortedans coaching is het complete pakket. Hiermee bereid je jezelf optimaal voor op het verdere verloop van de zwangerschap, bevalling en ouderschap. Elke les bestaat uit een fysiek gedeelte, Geboortedans, en een mentaal gedeelte: het maken van het Geboorteboek.

Wat gaan we doen?
Een les Geboortedans begint met ontspannende yoga, afgesloten met een ontspannende meditatie. Daarna oefenen we de juiste danshouding en doen balansoefeningen. Vervolgens gaan we dansen op moderne (pop)muziek. De choreografieën zijn eenvoudig en speciaal ontwikkeld voor de zwangere. Het sluit aan bij het trimester van jouw zwangerschap. Er ligt nadruk op de ademhaling en een goede houding. Bewust bewegen en ademen bereiden je voor op de bevalling en het ademen tijdens de weeën. Bovendien is dansen leuk om te doen!

We ronden de dansles af met een cooling down. We maken hier een bijzonder moment van waarop je je aandacht speciaal richt op je kindje in de buik. Tijdens deze Verdieping bespreken we onder het genot van een lekker kopje thee theorie over zwangerschap, bevalling en aanstaand ouderschap, afhankelijk van jouw interesses en gestelde doelen.

De theorie vind je terug in het Geboorteboek. Je gaat zelf aan de slag met deze informatie. Jouw ervaringen en de vragen die je hebt, komen ruim aan bod tijdens de les en worden gebundeld in het Geboorteboek.

Aan het einde van de les heb je het gevoel even heerlijk aan jezelf, de zwangerschap en het kindje in je buik te zijn toegekomen!

Geboorteboek

Het Geboorteboek maken is het bundelen van jouw ervaringen tijdens deze zwangerschap. Het is een prachtig, uniek cadeau aan jezelf en je kindje. Het boek is mooi vormgegeven met een schat aan informatie en door jou gevuld met persoonlijke verhalen en tekeningen.

In 6 lessen ontdek je de wereld van de zintuigen, hoe deze zich ontwikkelen in het kindje van in je buik en hoe jij en je kindje deze gebruiken. Je leert hoe jijzelf met jouw zintuigen de wereld om je heen interpreteert, in theorie én praktijk. Dit geeft de controle over hoe jij je voelt en hoe je reageert op anderen. Straks bij de bevalling is het bijvoorbeeld heel handig om te weten wat jou doet ontspannen en wie je daarbij kan helpen. Het bewust inzetten van je zintuigen kan je hierbij helpen.

Dat wat we horen, zien, voelen, proeven en ruiken hebben een direct effect op hoe we ons voelen, waar we over nadenken en welke handelingen we verrichten. Deze informatie krijgt jouw kindje in de buik allemaal mee. Het vormt de blauwdruk van hoe je kindje straks in het leven zal staan. Als je als moeder ontspannen bent, voelt het kindje dat mee. Het krijgt de boodschap: het is allemaal prima hier buiten! En als er wat gebeurd: hoe reageert moeder dan? Ook dat is al vóór de geboorte een voorbeeld voor je kindje.

Pff, dat is nogal wat, of niet? Misschien vraag je je af hoe je met deze informatie omgaat. De informatie, vragen en opdrachten die het maken van het Geboorteboek omvatten, helpen je hierbij. Door het maken van je eigen Geboorteboek ontdek je jouw eigen manier van omgaan met de zwangerschap en leer je je kindje kennen. Hiermee geef je jezelf een gedegen voorbereiding op het verdere verloop van de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap.

Ik wil graag meer informatie / meld mij aan voor de online cursus!

Dansles

Geboortedans dansles is er speciaal voor de vrouwen die graag zich fysiek voorbereiden op de bevalling en dit op een mindfullnes wijze willen doen. De dansles begint met yoga en meditatie, daarna gaan we dansen. We ronden af met een cooling down dans op rustige muziek waarmee het lichaam ontspant en de geest zich kan richten op het kindje in je buik. Onder het genot van een kopje thee kletsen we gezellig wat na. Deze les staat open voor meerdere deelnemers. Vanaf 5 vrouwen kan de les buitenshuis worden georganiseerd.

Workshops

 • Geboortedans

In een enkele les Geboortedans gaan we alles doen wat hierboven beschreven staat, behalve het maken van het Geboorteboek. We beginnen met yoga. Daarna volgen 6 dansen gericht op: warming up, krachtopbouw, flexibiliteit, conditietraining, cooling down en een dansen gericht op het contact maken met je kindje. Tijdens de les wordt nadruk gelegd op houding, ademhaling, lichaamssignalen duiden, bewegingen die de bevalling kunnen voorspoedigen en vergemakkelijken. We eindigen met een kringgesprek waarin je vragen kunt stellen en onderwerpen worden besproken als de voorbereiding op de bevalling, omgaan met zwangerschapskwaaltjes, de partner betrekken bij de zwangerschap en bevalling en het delen van ervaringen. En dit alles onder het genot van een heerlijk kopje thee en eigen gemaakte koekjes!

Tip: ook leuk als babyshower!

 • Bevallingsles

In deze les staat de bevalling centraal. Wat kun je doen om hier zo snel, makkelijk doorheen te komen? Welke bewegingen voelen goed en kunnen jou en je kindje helpen? Wat gebeurd er eigenlijk met je lichaam en met je kindje? Wat kun je doen om zo ontspannen mogelijk te zijn? Een praktische les met veel handvatten!

 • Partnerles

Tijdens deze les ga je samen met je partner je voorbereiden op (het verdere verloop van) de zwangerschap en de bevalling. Jullie krijgen tips over contact maken met elkaar en met het kindje in je buik, informatie over wat er gebeurd bij moeder, kind én vader tijdens deze periode, technieken om samen te doen tijdens de zwangerschap en bevalling en we bespreken hoe ieder de zwangerschap en aankomende bevalling ervaren. Een leuke en leerzame les die jullie dichter bij elkaar zal brengen, met jullie drietjes!

 • Brusjesles

Oudere broertjes en zusjes leven natuurlijk ook mee met de zwangerschap en bereiden zich voor op de komst van de baby! In deze les gaan we met z'n allen praten, contact maken met de baby, de kinderen leren over wat er gebeurd in mama's buik en we praten over hoe het straks zal zijn als de baby er is. En we gaan natuurlijk dansen! Een goede voorbereiding op de komst van de baby in jullie gezin.

  Kosten*

  • Dansles (1 uur): 10 euro
  • Coaching (1,5 uur): proefles 10 euro. Hebben we een klik, vind je het leuk en ga je door? Dan zijn de kosten 20 euro per les.
  • Geboorteboek: 30 euro / online cursus: 50 euro (ivm materiaal- en verzendkosten)
  • Workshop (2 uur): 25 euro

  * overleg over de kosten is altijd mogelijk als je persoonlijke situatie hierom vraagt.